Trasiranje je u toku i znamo da priroda neće biti milostiva prema takmičarima, ali ono što će ih naterati da daju sve od sebe je vest da će se na Xross Challenge Tara 2015 trci boriti i Miha Špindler, jedan od top deset hard-enduro vozača na svetu, čije ćemo umeće u savladavanju zahtevnih terena moći da pratimo izbliza. Uz to što će iskusni vozač uveličati Xross trku, svakako će uticati i na to da domaći takmičari daju svoj maksimum. A to će biti idealno za gledanje!

Kao i prošle godine, Xross trka nudi više klasa za takmičare, a sve u zavisnosti od motocikla i veštine koju poseduju. Najiskusniji na cross ili hard-enduro motociklima do 550 cm3 boriće se u Klasi A, čija će trasa biti duga preko 100 km, a voziće se po izuzetno zahtevnim terenima, skoro bez makadama. Klasa B je za vozače koji nisu početnici već se dobro snalaze i imaju isusktva u vožnji enduro ili cross motora. Ovogodišnja novina je Klasa C, rezervisana za manje iskusne ili starije vozače. Ova klasa ne zahteva fizičku pripremljenost i veliko tehničko znanje, a trasa ide uglavnom makadamskim putevima. Što se tiče motocikala zapremine veće od 550 cm3 oni će se voziti u dve klase, Teškaši i Superteškaši. Za njih se sprema trasa duga 120 km, od čega je 100 km off-road terena.

Sada već znamo da Xross Challenge Tara 2015 ne sme da se propusti. Zato, nema više čekanja, vreme je za trening, izazov se bliži!

Za sve detalje: www.xross-team.com

 

Izvor: plumrace.com