WTCC Suzuka: Vozači oduševljeni prelaskom na F1 stazu

WTCC vozači veruju da će prelazak na Suzuku ovog vikenda rešiti probleme preticanja. Na ovoj stazi se vozilo od 2011 do 2013 ali samo istočni krug. Ove godine se vozi cela staza, tačnije krug od 4,8 kilometara.

„Prošle godine ovde nije bilo preticanja,“ izjavio je Tom Chilton. „Mislim da je razlog za nekorišćenje kompletne staze bio taj što su automobili bili sporiji. Ove godine su mnogo brži. Siguran sam de će ovog vikenda biti puno preticanja. Uvek sam bio ljubomoran na mog brata Maxa što je vozio Suzuku i Spa. Ove godine obe staze vozim, i to u kompletnoj konfiguraciji. Smatram ovo najispravnijim jer jer su i WTCC i F1 ono najbolje pod pokroviteljstvom FIA organizacije.“

Vladajući WTCC šampion Ivan Muller podržao je stavove Toma Chiltona. „Budimo iskreni, svi vozači su mislili da je sramotno preći pola planete da biste vozili polovinu staze na kojoj ne možete da preteknete nikoga,“ izjavio je Ivan Muller. „Sada naši automobili mogu da dođu do izražaja na ovoj stazi i da pokažu šta mogu.“

Očekuje se da će ovog vikenda Muller izgubiti titulu od svog timskog kolege Jose Maria Lopeza. Argenticu je potrebno 17 bodova, dakle da završi na drugom mestu, da bi obezbedio titulu.

Citroen je potvrdio titulu u konkurenciji proizvođača na poslednjoj trci u Šangaju.

Tagovi

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video