WTCC retrospektiva : Marrakech

Citroenovi novi momci su dobili najbolji moguću start sezone. Argentinac Jose Maria Lopez i devetostruki svetski reli šampion Sebastian Loeb su osvojili po pobedu u Marrakechu. Lopez je kući odveo karavan sa plasmanom prvo drugo i treće mesto. Drugoplasirani u šampionatu je bio Loeb, a trećeplasirani Yvan Muller. Taj trio je bio dominantan na ulicama Marrakecha, oni su kontrolisali trke u Marrakechu. Chevroletov tandem Tom Chilton i novajlija Dušan Borković završili su u prvih pet.

Vozači su se trudili da izbegnu skupe sudare kako bi bili spremni za sledeću trku u Francusko. Ipak sve nije išlo po planu Toma Coronela i on je završio u zidu na samom startu posle kontakta sa Mehdi Bennanijevom Hondom. Loeb je preuzeo vođstvo posle restarta i na tom mestu ostao do kraja trke dok se Lopez popeo sa pete na drugu poziciju i tako osigurao prvo mesto u plasmanu posle prve trke. Na podijumu se našao i jedan Chevrolet, to je bio sjajni Hugo Valente.

Gledaoci u Srbiji se verovatno po dobrom sećaju ove trke jer je naš predstavnik Dušan Borković izvanredno vozio i vrlo često bio u centru pažnje zbog uzbudljivih duela sa ostalim vozačima.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video