Auto trke WTCC

WTCC postaje WTCR

FIA World Touring Car Championship, kako glasi puno ime WTCC-a odlazi u istoriju. Na njegovo mesto dolazi najbolja stvar koja se dogodila auto trkama u poslednjih 10 godina, u nadi da će izvući auto sport iz krize na globalnom nivou – TCR. Puno ime ovog Kupa u 2018. godini biće FIA World Touring Car Cup.

FIA, kompanija Eurosport Events Limited (EEL) koja je vlasnik prava na WTCR i kompanija WSC, vlasnik TCR prava sklopili su dvogodišnji ugovor, prema kome će se TCR pravilnik primenjivati u okviru WTCR-a.

U odnosu na WTCC format, od sada ćemo imati tri trke po vikendu, jednu više u odnosu na dosadašnje dve. Jedan kvalifikacioni trening i jedna trka voze se prvog dana. Drugog dana se sve nastavlja po WTCC pravilima – Kvalifikacioni trening iz tri dela i dve trke, gde se u drugoj trci startuje obrnutim redosledom u odnosu na prvu trku dana.

Pravo na učešće ima 26 vozača, a organiztor može pozvati i dva „wild card“ vozača na svaku trku koja se vozi tokom 2018. godine.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video