WTCC

Honda WTCC tim i dalje intenzivno testira

Fabrički vozači Gabriele Tarquini i Tiago Monteiro se vraćaju na Nürburgring gde su se skoro trkali u VLN Langstrecken Meisterschaft. Ovaj put će voziti svoje WTCC test automobile u okviru četvorosatne trke ADAC Barbarissapreis. Ovo ujedno znači i prvo pojavljivanje WTCC TC1 automobila na popularnoj stazi Nordschleife.

Alessandro Mariani, direktor JAS Motorsporta kaže :
„Ovo će biti neprocenjivo iskustvo za nas. Ne samo da će se vozači bolje upoznati sa stazom, već dozvoljava inženjerima da probaju različita podešavanja i već sada počnu pripreme za sledeću sezonu.“
Odmah posle trke, tim se seli na Hungaroring i Slovakia Ring kako bi nastavili sa testiranjem.
„Za sledeću trku u Pekingu, težina kompenzatora za Hondu Civic WTCC će se povećati sa 20 na 30 kilograma. To je posledica približavanja konkurenciji i svega sjajnog što je tim uradio do sada“
dodaje Monteiro.

Zbog toga smo probali različite stvari koje ne donose uvek rezultate na samoj trci. U Argentini ovaj napredak nije doneo bolje rezultate, ali to je upravo ono glavno zbog čega radimo puno da bismo bili što spremniji za predstojeće trke.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video