Auto trke WTCC

WTCC 2016. kreće iz Sočija, zna se ko vozi „lade veste“

Prva runda Svetskog prvenstva turing automobila voziće se 19. i 20. marta u Rusiji, kako je kalendar i predvideo, a sada je i definitivno doneta odluka da domaćin prve dve ovosezonske trke bude Soči. Tako piše ruski portal auto-sport.ru, istovremeno tvrdeći da se već zna ko će biti takmičari ekipe Lada Sport Rosneft.

Ruska WTCC runda održava se od 2013. godine, i sve dosad šampionat je dolazio na Moskovski autodrom u blizini mesta Volokolamsk. Premijerno u 2016. Rusija ima čast da otvori novu sezonu, ali u nacrtu kalendara nije bilo precizirano hoće li se i dalje voziti u Podmoskovlju, ili se prelazi na crnomorsku obalu.

Posle inspekcije koju je izvršila odgovarajuća FIA komisija, palo je i konačno rešenje: ove godine WTCC stiže na „F1 autodrom“ u Sočiju, podignut u Olimpijskom parku. Generalni sponzor takmičarskog vikenda u najvećoj zemlji sveta ponovo će biti kompanija Rosneft.

Po stazi dužine 5,8 kilometara u januaru se provozao i direktor Lada Sporta Viktor Šapovalov. On je potom ispričao kako ga je pista impresionirala i da je smatra najlepšom na WTCC kalendaru, kako zbog konfiguracije, tako i zbog opšteg kvaliteta infrastrukture.

U 2015. je Soči autodrom već bio domaćin turing takmičenja: na njemu su vožene trke TCR Internacionalne serije i ruskog nacionalnog prvenstva na kružnim stazama, RSKG.

Što se tiče tima Lada Sport Rosneft, novinar Vasilij Kostin poziva se na izvore „upoznate sa situacijom“ i iznosi sledeće. Ekipa će i 2016. nastaviti da se takmiči sa tri „lade veste“, a vozači će biti Gabriele Tarquini, Nicky Catsburg i Hugo Valente. Sastav postave bi, dakle, odgovarao onom o kojem se naveliko spekuliše u poslednje dve sedmice.

Prema istom izvoru, tim iz Toljatija je za 2016. spremio četiri potpuno nove šasije, jer su prošlogodišnji automobili već isuviše silno izubijani u havarijama iz 2015. Od tog kontingenta, trima „vestama“ namenjena je takmičarska uloga, dok bi četvrto vozilo trebalo da služi za testove.

Govori se i o određenim poboljšanjima konstrukcije: izvedeni su novi nosači trapova, čvršći rukavci zadnjih točkova i blago je izmenjen upravljački sistem. I turboprehranjivani 1,6-litarski motor, delo francuskog tjunera Oreka, dobio je novi blok, poboljšano mu je rashlađivanje i prerađene su košuljice cilindara.

Već sledeće nedelje Lada Sport izvešće testove obnovljenih i unapređenih automobila u svojoj tehničkoj bazi u francuskom Manji-Kuru, pa bi dotle i pretpostavke o imenima vozača morale da dobiju zvaničnu potvrdu.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video