WSS pobednik odlučen u poslednjem krugu

Nakon 17 krugova koliko je trajala WSS trka na stazi Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari pobednički pehar podigao je Kenan Sofuoglu, nakon žestoke borbe koju je Turčin vodio sa svojim najvećim rivalom Jules Cluzelom.

Dvojac je nekoliko puta popravljao rekord staze, da bi Sofuoglu na kraju došao do 30. pobede u karijeri i treće uzastopne u 2015. godini, nakon što je Cluzel napravio malu grešku koja ga je koštala pobede za 0.883s.

Pobednik prošlogodišnje trke Lorenzo Zanetti nije uspeo da isprati tempo prve dvojice, te je morao da se zadovolji trećom pozicijom, dok su posle njega kroz cilj prošli PJ Jacobsen i Marco Faccani na pozicijama četiri i pet.

Naredna trka vozi se za dve nedelje na Donington parku kada će Cluzel pokušati da preotme pobedu od nepobedivog Turčina.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video