I WSBK Suzuki tim se oglasio

Posle Aprilije i Kawasakija, povodom trke u Francuskoj, na stazi Magny-Cours oglasio se i Suzuki.

Dobre performanse koje je davao Yoshimura-powered Suzuki GSX-R omogućio je Ircu Eugen Lavertyju da se nađe na šestoj poziciji tokom većeg dela druge trke, pre pada u sedmoj krivini 14. kruga. Iako je ovo drugi Lavertyjev pad tokom nedelje (prvi se dogodio tokom sedmog kruga prve trke), on se odlučio da se ponovo pridruži trci u nadi da će spasiti poene, ali u frustrirajućoj trci završio je na 19. poziciji.

Alex Lowes “penzionisao” je svoju Suzuki mašinu tokom drugog kruga prve trke. Britanski vozač nije imao sreće tokom popodnevnog susreta kada je pao u krivini broj 12, drugog kruga.

Eugene Laverty: “Dve nezavršene trke u vlažnim uslovima zaista nisu predstavljale deo plana. Čini se da kada god sam pao u jednoj trci ove godine usledio je pad i u drugoj trci. Ipak nikada nisam odustao, i odlučan sam da završim sezonu na visokom nivou”.

Alex Lowes: “Zaista sam razočaran mojim trkačkim danom. Pokazali dosta potencijala tokom kvalifikacija u subotu, a imao sam i dobar tempo tokom warmup-a, ali u ovim uslovima i nedostatak mog iskustva na mokrom Magny-Coursu su nas koštali. Borbu nastavljamo u Kataru”.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video