WSBK šampion Sylvain Guintoli prelazi u Pata Honda

World Superbike 2014 šampion Sylvain Guintoli potpisao je ugovor sa Pata Honda timom za koji će voziti zajedno sa Michael van der Markom, u prvenstvu 2015.

32-godišnjak ima ukupno devet WSBK pobeda od kojih je pet osvojio ove sezone na Phillip Island u Australiji, Assen u Holandiji, i na njegovoj domaćoj stazi Magny-Cours u Francuskoj prošlog meseca, kao i dvostruka pobeda u Kataru kojom je sezonu savršio sa stilom. On takođe ima 40 WSBK podijuma.

Iako će u sezoni 2015 prvi put voziti za Hondu, on ima jaku vezu sa sponzorom tima Pata, pošto je vozio za Pata koja je bila sponzor Ducati tima u 2012, i tada je osvojio dve pobede i završio na sedmoj poziciji u generalnom plasmanu.

Nakon prestavljanja Guintolia kao novog vozača Pata Honda World Superbike tima i njegovog novog partnerstva sa 2014 World Supersport šampion, Michael van der Markom, ceo Pata Honda tim i Honda Motor Europe poželeli su sve najbolje svojim vozačima.

Sylvain Guintoli: “Događaji ove sezone a naročito onaj od prošle noći još uvek zuje po mojoj glavi, ali oduševljen sam što ću se pridružiti Hondinoj porodici i što ponovo sarađujem sa Pata. Poslednji put kada samo zajedno radili bilo je neočekivano ali uspešno partnerstvo. Doneo sam Pati svoje prve pobede i mi imamo dobar odnos. Radujem se ovom izazovu i jedva čekam da počnem da vozim. Johnny [Rea] bio je dobar na svom CBR-u tokom cele sezone, ponekad i veoma dobar! Tako da mislim da definitivno postoji veliki potencijal sa motorom i pravila za novu sezonu će odgovarati. Jedva čekam da vidim prve utiske”.

Ronald ten Kate – menadžer tima: “Na mnogo načina ovo je kraj jedne ere, ali i početak jedne nove, takođe, mislim da će sezona 2015 biti veoma uzbudljiva za nas. Veoma mi je drago što smo u mogućnosti da poželimo dobrodošlicu Sylvainu u Pata Honda tim i njegovu prvu vožnju za Hondu. Sa Mikey [van der Mark] verujem da imamo savršen spoj mladosti i iskustva ka kome teže svi menadžeri. Imamo intenzivan raspored zimskih testiranja i ja iskreno jedva čekam početak nove sezone”.

Robert Watherston – šef motosporta, Honda Motor Europe: „Ovo je veliki događaj za tim, i veoma sam srećan što smo bili u stanju da obezbedimo usluge vozača koji mogu doneti toliko vrhunskih iskustava timu. U ime celog tima želimo sve najbolje Jonathanu i Leonu u budućnosti i zahvalni smo im za enormi rad proteklih godina u Hondi”

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video