WSBK: Rea pobednik prve trke u Imoli

Prva trka Superbikea u Imoli rezultirala je pobedom lidera šampionata Jonathana Ree (Kawasaki Racing Team). Jonathan Rea izborio se za sedmu pobedu u 2015. nakon spartanske borbe sa timskim kolegom Tomom Sykesom u tesnom sprintu od šest krugova prve trke u Imoli.

Nakon pada Davida Saloma u Rivazza krivini, istaknuta je crvena zastava i trke je ‘restartovana’. Sykes je odmah preuzeo komandu od samog početka i napravio ranu prednost od nekoliko desetinki sekunde ispred Ree i Giugliana koji je slabo startovao.

Međutim, greška na izlasku iz Acque Minerali na drugom krugu omogućila je Rei da ga obiće na pravcu ka Variante Alta šikani. Rea je brzo napravio prednost od pola sekunde zahvaljujući novom zvaničnom rekordu kruga koji je postavio na svom četvrtom krugu, ali Sykes nije odustajao skidajući prednost Ree za još dve desetinke. Ali to nije bilo dovoljno, kao i greška prilikom kočenja dali su Rei dovoljno prednosti da održi svoje vođstvo do kraja trke.

Kompletni rezultati prve trke: WSBK Imola prva trka

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video