Moto trke World SBK

WSBK karavan se vraća u Španiju

Kao najava povratka u Španiju, vozači World SBK šampionata posetili su najznačajniju instituciju, kako u oblasti Jerez de la Frontera, tako i u celoj Španiji. Par vozača, uključujući i lokalne zvezde, pristustvovali su događaju u organizaciji Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre (Kraljevske Andaluzijske škole konjičkih umetnosti) koji je u ovom kraju poznat pod imenom „Kako andaluzijski konji plešu“.

Fondacija, čiji je počasni predsednik španski kralj Felipe VI lično, stvorena je kako bi se održala tradicija španskog baroknog konjarstva i očuvale zadivljujuće sposobnosti andaluzijskih konja.

Jonathan Rea, Davide Giugliano, Marco Melandri, Toni Elias, Alex Lowes, David Salom, Sylvain Barrier i Claudio Corti pridružili su se WSS vozaču Nacho Calero, lokalnoj zvezdi Ferran Casas i STK1000 vozaču Javier Alviz na predstavi koja kombinuje tradicionalnu muziku i jahanje u formaciji, trikove i koreografiju koju konji izvode s neverovatnom preciznošću.

Nakon scenskog spektakla, vozači su se forografisali za medije, pre nego što su napustili arenu i zaputili se put staze, gde ih sutra očekuju prvi slobodni treninzi.

Na ovoj trci biće prisutne i dve velike zvezde iz sveta motociklizma – Carlos Checa i Jorge Lorenzo. Svetski Superbike šampion, Carlos Checa će se družiti sa fanovima u ulozi Ducati ambasadora, dok će Jorge Lorenzo izaći na stazu, ali ovog puta u automobilu Alfa Romeo 4c koji je zvanični SBK Safety Car.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video