WSBK: Fabrizio će morati da sačeka na voženje Aprilije

Povratak Michaela Fabrizia u World Superbike šampionat, nije bio neminovni uvod u saopštenje da će se on takmičiti za Red Devils Roma Aprilia u 2015, iako je Italijan bio uveren da je uradio najbolje što je mogao kako bi impresionirao tim u Španiji.

Italijan, koji se takmičio sa timom veći deo 2013. sezone, izdržao je tešku  2014. sezonu, nakon što se njegov prvobitni ugovor sa Grillini Kawasaki završio nakon četiri događaja, dok su dalji izleti ograničeni na dve vožnje u MotoGP-ju sa IodaRacing ART.

U svakom slučaju, tim menadžer Andrea Petricca ističe da konačna odluka nije postignuta, iako je bio zadovoljan načinom na koji se Italijan oslobodio na RSV4.

„Michaelu je potrebno vreme da se prilagodi, ali je pokazao da može da se adaptira motociklu brzo. Tokom narednih dana, mi ćemo analizirati podatke prikupljene ovde u Španiji i proceniti Michaelovu poziciju.“

Uprkos čekanju, Fabrizio – koji je postigao jedini Red Devils Roma WSBK podijum na Philip Islandu u 2013. je uveren da ga je njegov najbolji krug od 1m 41.3 secs stavio u dobru poziciju.

„Veoma sam zadovoljan što sam imao ponovo priliku da vozim Superbike. Ova dva dana bila su dovoljna da opet pokrenu moj entuzijazam i da vidim da sam spremam za Svetski šampionat, sa konkurentnim timom i motociklom.

„Šteta je što smo zbog vremenskih prilika izgubili vreme, ali zajedno sa svojim tehničarima sam bio u stanju da prilagodim svoj stil vožnje RSV4 RR i odlično je videti kako motocikl odgovara na svaku promenu i kako prolazna vremena bivaju bolja, tako da sam se na kraju približio najbržim momcima. Sada mirno čekam na tim da donese svoju odluku.“

Sa povratkom Aprilie u MotoGP od 2015., Red Devils Roma će imati podršku fabrike.

Video