Auto trke WRC

WRC u Švedskoj se vozi po izmenjenoj ruti

Organizatori WRC trke u Švedskoj primorani su da otkažu osam etapa iz bezbednosnih razloga, menjajući maršutu kako bi izbegli veliki deo javnih puteva.

Reli u Skandinaviji se već tradicionalno vozi u ekstremnim uslovima, po velikom snegu, ali to ovog puta neće biti slučaj. Organizatori su alarmirali da su temperature značajno više nego obično i da se sneg i led tope, usled čega nastaje blato i bljuzgavica.

Strahuje se da bi ovi uslivi bili rizični za vozače na javnim putevima, pa je trasa značajno modifikovana, te skraćena sa 21 sepacijala, na 13, a kompletna dužina skraćena je za 90 kilometara.

Zimske gume će i dalje biti obavezne kao da je stanje normalno, pa se s toga strahuje da bi šiljci mogli da oštete puteve na kojima snega nema. Organizatori i FIA ističu da je bezbednost na prvom mestu i da je trasa iz tog razloga izmenjena.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video