WRC TV predstavio plan emitiranja za 2017.

WRC promotor iznijeti će TV prijedloge ovog tjedna na Sportel poslovnoj konvenciji u Monacu.

Viša uprava susret će se sa rukovoditeljima iz globalne sportske medijske industrije na četverodnevnom eventu te će predstaviti program prvenstva i emitiranje sadržaja uoči početka nove uzbudljive ere.

Sportel je poznat kao najposjećenija konvencija za vodeće sportske medije. WRC promotor će objasniti planove emitiranja za sinkronizaciju sa uvođenjem iduće godine još moćnijih i dinamičnijih automobila, uz povratak Toyote.

Planovi emitiranja za 2017. su:

• Više programa biti će dostupno postajama, uključujući sve više i redovitijih prijenosa uživo.

• Proširenje emitiranja proglašenja pobjednika slijedi nakon posljednjeg Power stagea u nedjelju.

• Povećana analiza i uvid iza scene sadrži intervjue sa vozačima i stručnjacima.

• Dodatni sadržaj vijesti, pogotovo za WRC2 i WRC juniorske kategorije, sa prilagodljivo napravljenim programima za emitiranje za pokrivanje nacionalnih interesa.

WRC uživo se vraća „free to air“ u Velikoj Britaniji.

Fanovi u Britaniji imaju priliku gledati uživo akciju iz ovotjednog relija u Walesu po prvi put nakon više od jednog desetljeća.

BT Sport i zemaljski Kanal 5 će emitirati detaljnu pokrivenost u nedjelju na Brenig Power stageu.

Kanal 5 će također prikazivati highlightse od petka i subote, a BT Sport će prikazivati highlightse od sva tri dana.

Novi TV ugovori za Japan, Rusiju i Češku.

Japanska televizija Asahi emitirat će highlightse cijele sezone kao i posljednja dva relija u 2016. Njegova „free to air“ pokrivenost će nadopuniti široki sadržaj za korisnike J Sportsa.

Potaknut očekivanjem Toyotina povratka u WRC nakon 16 godina izbivanja, J Sports također želi imati japanski jezik na wrc.com, službenoj stranici Svjetskog reli prvenstva.

U Rusiji, NTV Plus je nedavno dodao WRC u svoj portfolio na Match Arena kanal, dok je češki kanal 02 proširio svoje partnerstvo u 2017.

Porast TV publike u snažnim zemljama.

Velik porast publike u važnim televizijskim tržištima tijekom prve polovice 2016. godine izvijestila je i nezavisna istraživačka agencija Repucom.

Najveći rast, u usporedbi sa polovicom 2015. godine, bio je u Japanu (127 %) prvenstveno zbog velikog rasta kanala J Sporta 3.

Njemačka je zabilježila porast od 89 % zahvaljujući rastu na kanalu Sport 1. Proširenje na kanal 5 pomoglo je Britancim kretanje prema gore za 44 %, dok je Švedska publika porasla 22 %, zbog znatnog rasta na SVT1.

Azijski Pacifik, Afrika i Sjeverna i Južna Amerika su također pokazali značajan porast tijekom razdoblja, uz Meksičku porast od 81 %.

Video