Auto trke WRC

WRC Španjolska: Sordo u vodstvu!

Dani Sordo savladao je opasne uvjete i došao u vodstvo na reliju u Španjolskoj u petak navečer što mu donosi nadu za domaću pobjedu po prvi put u 21 godini.

Obilne kiše pretvorile su šljunčane staze u kupanje u blatu, ali to nije zaustavilo Sorda da ostvari 17 sekundi prednosti ispred Ogiera.

„Ovo je san za mene“, rekao je Sordo nadajući se da će postati prvi Španjolac koji je pobjedio na domaćem reliju jer je zadnji to uspio Carlos Sainz 1995. godine.

„Moram zahvaliti timu za veliki posao sa autom. Sutra moramo ovako nastaviti i vidjeti što možemo učiniti. Imamo još dva duga dana za voziti ali danas je bilo nevjerovatno.“

Ogier je izdržao najgore blatnjave ceste zbog prve startne pozicije i Francuz je priznao da mu je prioritet u poslijepodnevnim fazama bio preživjeti u svom VW Polu R.

Njegov timski kolega Mikkelsen drži treću poziciju 18.1 sekundu iza Ogiera. Norvežanin je svladao probleme sa kočnicama kasno popodne, a dva puta je usporio na brzincima kada je pogrešno mislio da mu je auto pokvareno.

Hyundai dvojac Neuville i Paddon dijele samo 1.2 sekunde na četvrtom i petom mjestu.

Top 10 nakon drugog dana:

# Vozač Momčad Vrijeme
1. Sordo D. Hyundai Shell WRT 1:18:44.4
2. Ogier S. Volkswagen Motorsport +17.0
3. Mikkelsen A. Volkswagen Motorsport II +35.1
4. Neuville T. Hyundai Shell WRT +46.3
5. Paddon H. Hyundai Motorsport N +47.5
6. Ostberg M. M-Sport WRT +54.3
7. Meeke K. Abu Dhabi Total WRT +1:06.3
8. Breen C. Abu Dhabi Total WRT +1:44.6
9. Tanak O. Dmack World Rally Team +2:04.4
10. Camilli E. M-Sport WRT +3:44.3

Video