Auto trke WRC

WRC – nova Skoda Fabia R 5

Bivši vozač WRC Jan Kopecky pomagao je na razvoju novog automobila iz Skode,u pitanju je Fabia R 5, za koju se očekuje povratak u svet relija. 

Češki vozač testirao je ovaj auto u predhodnih dva meseca na različitim podlogama,i očekuje se da razvoj napreduje u narednih nekoliko nedelja. Jan kaže kako je čast i izuzetno iskustvo raditi sa ovakvim timom ljudi.

,, U Skodi sada radi mnogo inženjera iz raznih zemalja, oni rade savršeno i čime jedan odličan tim. Gotovo sam siguran da će ovi momci napraviti još jedan sjajan reli auto. Moje dosadašnje iskustvo o Skodi R 5 je veoma pozitivno za sada. Sjajno je voziti sasvim nov auto, sa snažnim turbo motorom. Moram odmah da se priviknem na ovaj način vožnje,zato što postoji velika razlika između ovog automobila koji sjajno ubrzava i velikog dvo-litarskog motora iz Skode 2000. Nova Fabia R 5 ima sve što je potrebno da nastavi sjajnu priču Skode u motosportu. “

Skoda planira da završi razvoj svog novig autombila Fabia R 5 i Kopecky će im pomoći u tome do sredine 2015. godine po svim procedurama FIA.

Video