WRC: M-Sport otkrio „klasični Ford za 2015

Ford je svukao prekrivač i svetu predstaivo svoj automobil Ford Fiesta RS WRC s kojim će nastupati na trkama WRC šampionata tokom 2015. godine.

Dve nedelje pre prvog WRC relija koji se vozi u Monte Karlu, predstavljen je model u bojama koje slave 42 godine uspešnog učešća Forda u ovom šampionatu.

Dizajn brendinga Fieste RS WRC 2015 je nastao prema nacrtima Hannu Mikkola koji je 1980 godine dizajnirao brending za Ford Escort RS 1800 MKII i devet godina kasnije za McRaeovu Ford Sierru RS Cosworth.

Sierra Cosworth McRae

„Tokom projektovanja modela za 2015. godinu želeli smo da napravimo nešto što će u pravom svetlu proslaviti dugu tradiciju učešća u FIA Svetskom Reli Šampionatu. Ford je tokom karijere proizveo neke upečatljive šare koje i danas svi pamte.“ rekao je direktor M-Sport tima Malcolm Wilson.

Foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video