Paddon: „Ciljevi ostaju isti“

Hayden Paddon prošlog mjeseca u Argentini došao je do svoje prve pobjede u WRC-u. Novozelanđanin je u dramatičnoj završnici uspio održati Ogiera iza sebe, ali je odlučan da nastavi borbu za prvaka.

„Pobjeda u Argentini je definitivno vjetar u leđa, ali ostat ću čvrsto nogama na zemlji“, rekao je 29-godišnji vozač Hyundaia i20.

„Znamo da u jednakim uvjetima možemo, ali imamo još puno posla da bi postali redovni izazivači Ogieru.

„No, Argentina je pokazala da mi možemo doći do te razine i prije nego što smo mislili, tako da ćemo nastaviti raditi i pridržavati se našeg plana i ciljeva od početka sezone.“

Pobjeda u Argentini Paddonu je donijela drugo mjesto u ukupnom poretku, a to znači da će startati drugi u Portugalu odmah iza lidera Ogiera.

To će biti i hendikep za obojicu jer će na makadamskoj cesti biti labavog pijeska kojeg moraju pomesti, a vozači poslije njih će imati bolje prianjanje, ali Paddon na to gleda kao dio procesa učenja.

„Iako to nije optimalni položaj, mi to vidimo kao odličnu priliku biti što konkurentniji Sebastianu ispred nas – u jednakim uvjetima.“

„To neće biti lako, ali auto i ja se poboljšavamo sa svakim relijem pa ćemo pokušati napraviti korak naprijed. Mi svakako želimo osvojiti još jedan reli ove godine.“

Paddon je prošlog tjedna testirao svoj Hyundai u vlažnim vremenskim uvjetima što je suprotnost suhim i toplim kakvi se očekuju za vrijeme natjecanja.

„Unatoč što su uvjeti bili mokri i nisu predstavljali ono što nas očekuje, bio je to dobar test za prikupljanje podataka“ dodao je.

 

 

Video