Wolff: Već u januaru testiraćemo novi bolid

Staza u Silverstonu ima velike šanse da bude mesto na kojoj će nemački tim predstaviti svoj novi automobil. Šef Mercedesa Toto Wolff kazao je da je njegov tim na dobrom putu da pre početka zimskih testiranja predstavi novi bolid.

„Trenutno nam sve ide po planu i imamo jasnu sliku o tome gde se nalazimo što se tiče rada na polju šasije i motora.“ kazao je Wolff za La Gazzetta dello Sport.

On je dodao da je njegov cilj da tim idalje zadrži na prvom mestu i tokom naredne sezone.
„Naš cilj je da spremimo bolid za prvo pojavljivanje koje će se dogoditi tokom sredine januara, jer smo planirali da odradimo test na stazi Silverston. Ali, tek u Herezu znaćemo šta smo uspeli da uradimo.“

Na pitanje novinara kada bi mogao da očekuje prezentaciju novog bolida sa oznakom W06, Wolff je odgovorio: „Ne znam, ali ne isključujem mogućnost da će se to desiti pre prvog testa u Španiji.“

Pritom, prvi čovek srebrnih strela kazao je da njgov tim neće opušteno ući u novu sezonu, već želi da još jače i agresivnije krene u novi šampionat.

„Kada ste opušteni imate veće šanse da izgubite. U poređenju sa prošlom sezonom, kada je nova tehnologija stupila na snagu, prostor za poboljšanja bio je veoma mali i sada naši protivnici znaju put kojim treba da idu kako bi nas pobedili. A što se tiče odmrzavanja motora, sve to zavisi od same interpretacije pravila. FIA je dala svoju verziju i sada mi trebamo da vidimo da li imamo problema sa njom.“ rekao je Wolff.

foto: Mercedes Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video