Wolff : Nova era Formule nije propast

Wolf postavio najviše ciljeve za Veliku nagradu Italije
Wolf postavio najviše ciljeve za Veliku nagradu Italije

Sadašnja generacija V6 hibridnih motora je pohvaljena za tehnološka dostignuća, ali je i kritikovana zbog izuzetno visokih troškova razvoja – što je dovelo do smanjenja karavana za one sa manje novca.

Zaista, šef Forumule 1, Bernie Ecclestone je izrazio nezadovoljstvo trenutnim formatom F1 i počeo da gura ideju o vraćanju V8 agregata. Snaga koju on želi da dostignu je 1000 konjskih snaga. Po njegovom mišljenju to bi učinilo Formulu 1 još zanimljivijom i u ekonomskom smislu prodavanijom.

Međutim ove tvrdnje odbacuje Toto Wolff. Ovo je i potpuno logičan stav obzirom na dominaciju Mercedesa u ovom formatu kao i uloženi novac da bi se dostigao takav nivo. On smatra da će interesne strane u Formuli 1 uvek kreirati više različitih pogleda, bez obzira na format Formule 1.

„Ne mislim da je to neuspeh,“ izjavio je Toto.  „Povratak Ferrarija znači da će nam mnogo otežati borbu za titulu. Nismo više sami na vrhu.“

„Potpuno je logično da imamo različite stavove. Timovi i markteinški stručnjaci razmišljaju drugačije. Mi ne prodajemo karte ni TV prava. Potrebno je napraviti dogovor koji će biti u interesu svih nas. Ono što mi trenutno možemo da učinimo je da budemo deo tih razgovora i izađemo sa nekim razumnim stavovima.“

 

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video