Wolff: „Nico će koristiti stari motor“

Mercedes je izjavio da će na slobodnom treningu u Japanu koristiti stari, oštećeni motor Nica Rosberga, kako bi smanjili mogućnost dobijanja kazne u završim trkama sezone. Unapređeni motor koji je stavljen u bolid za trku u Italiji, morao je da bude zamenjen 5 trka starim motorom jer se kod novog pojavio problem. Motor koji su mu tada stavili u Monci, zapalio se i sprečio ga da završi trku.

S obzirom na to da Nico trenutno koristi svoj četvrti motor ove sezone, koliko je i dozvoljeno, mehaničari Mercedesa moraju da poprave oštećen, kako njihov vozač ne bi dobio kaznu. Nico će taj motor morati da koristi do kraja sezone.

Uzevši sve to u obzir, Toto Wolff, rekao je da će na slobodnom treningu probati oštećeni motor, a uz to pokušati da ostvare najbolje moguće rezultate.

“ Ubacili smo motor u četvrtak, upalili ga i radio je. Kako stvari sada stoje, koristićemo ga u Suzuki na slobodnim treninzima, ali nije 100 posto sigurno.  “

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video