Wolff će biti prva dama na trci Šampiona

SussieWolff
SussieWolff

Susie Wolff će postati prva dama koja se takmiči u Trci šampiona (Race of Champions) ove godine. Ona će biti predstavnik Škotske na događaju koji će se održati na Barbadosu 13. decembra ove godine. Ova trka označava povratak trkama za Susie koja je do sada bila fokusirana na njen posao u ekipi Williamsa. Susie Wolff kaže da nema neke zacrtane ciljeve za predstvojeću trku.

„Radujem se zbog što ću se trkati opet“, izjavila je Susie Wolff. „Imam stalan posao u Williamsu, što je sjajno, ali ništa ne može da zameni trkački adrenalin i jedva čekam da se vratim tome“.

„Svesna sam koliko će biti teško pobediti te sjajne vozače, ali kao trkač moram da odradim posao na stazi najbolje što mogu. I dalje nemam apsolutno nikakva očekivanja pred trku jer nikad nisam vozila neku trku Šampiona (ROC). Nikada nisam bila na Barbadosu ali sredina decembra nije uopšte loše vreme da se ode na sunčano mesto“.

Organizator trke šampiona Fredrik Johnsson kaže da će Wolff biti u dobroj poziciji jer je imala odlično iskustvo u DTM šampionatu pre nego što je dobila ulogu u Williams timu.
„Srećni smo što je Susie pristala da vozi predstojeću Trku šampiona“, rekao je Johnsson. „Svako ko prati svet motorsporta biće fasciniran načinom na koji će se ona boriti sa najboljim vozačima sveta. Znamo da će biti čvrt favorit među navijačima u decembru“.

„Vozači su već potvrdili svoje prisustvo, među njima su Romain Grosjean, devetostruki pobednik Le Mana Tom Kristensen, pobednik ovogodišnjeg Indy 500 Ryan Hunter-Reay, veliko ime iz Australijskog V8 Supercar-a Jamie Whincup kao i šampion Relikrosa iz 2014 Petter Soldberg.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video