Wolff će voziti slobodne treninge u Španiji i Velikoj Britaniji

Iz Williamsa su potvrdili da će Susie Wolff voziti slobodne treninge na Velikim nagradama Španije i Velike Britanije. Wolff je krajem prethodne sezone predstavljena kao test vozač za Williams. Iz tima su potvrdili da će ona dobijati više šansi iza kamera nakon objave njenog rasporeda za sezonu.

Prošle godine Wolff je vozila slobodne treninge u Velikoj Britaniji i Nemačkoj i ona se raduje novim šansama.

„Fokus je da napredujemo u skladu sa iskustvom iz 2014 godine,“ rekla je Sussie. „Trenirala sam naporno tokom zime i u boljoj formi nisam nikada bila, tako da sam spremna za početak sezone u potpunosti. Kao test vozač doprineću mnogo u razvoju bolida, mnogo vremena ću provoditi u simulatoru i cilj je da izvučemo maksimum iz bolida.“

Prvi čovek tima Claire Williams je rekao da je ona imala značajan doprinos timu prošle godine i u skladu sa tim će dobijati svoje šanse i ove sezone.

„Prošle godine Sussie je bila na sjajna na slobodnim treninzima u Silverstonu i Hochenheimu i to je glavni razlog što će dobijati šanse i ove sezone,“ rekao je Claire Williams.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video