Williams prijavio ogromne gubitke za 2014

Williams je prijavio da je njegova ekipa prošle godine bila u gubitku za 42,5 miliona funti, a da je cela grupacija izgubila 34,3 miliona funti.

Iako je tim prošle sezone imao fenomenalnu sezonu, visoki troškovi razvoja kao i loše sezona 2013 doveli su do lošeg poslovanja u prethodnoj godini.

Međutim, sa povećanim prihodima od sponzora posle dobre sezone, plus više prihoda od TV prava, u timu su optimistični u pogledu budućnosti.

Mike O’Driscoll, šef grupacije je rekao: „Odluka da se investira u ovaj tim je potpuno ispravna. Treća pozicija u konkurenciji konstruktora u odnosu na devetu samo godinu ranije pokazuje da smo ispravno uložili novac.“

„Sredinom 2013. godine doneli smo niz odluka o strategiji nastupa. Želeli smo da rehabilitujemo ovaj tim, da stvorimo jak i profitabilan biznis potporen sa naprednim inženjeringom. U 2014. godini smo napravili velik napredak ka tim cimljevima. Značajnu svotu novca smo uložili u ljude i objekte i smatramo da smo stvorili dobru osnovu za budućnost.“

Dok je F1 tim prošle godine zabeležio minus, firme oko njega poput inženjerskih zabeležile su profite na kraju godine.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video