Williams koristi hladno vreme kako bi vežbali zaustavljanja u boksu

U Williamsu su iskoristili nešto hladnije vreme u subotu kako bi vežbali zaustavljanja u boksu. Felipe Massa i Valteri Botas su se smenjivali na stazi i najbiše vremena su provodili vežbajući zaustavljanja u boksu. Williams je inače ovaj program planirao za danas ali je do promena došlog zbog nešto hladnijeh vremena.

Na pitanje šta ste radili danas, Botas je kroz smeh odgovorio : „Boks!“ Na pitanje da li je vežbanje zaustavljanja bilo planirano za danas Valteri Botas je rekao da nije, već za sutra i za naredne dane. Botas veruje da je to bio važan dan za njih i da će im puno značiti upravo ta vežba.

„Bilo je teško imati pravi osećaj za bolid jer sam na kraju vozio sa starim gumama i po izuzetno hladnoj stazi. Dobro je za tim što smo vežbali proceduru zaustavljanja u boksu. Trka u Australiji je za nekoliko nedelja i moramo biti spremni u svim aspektima. Svako zaustavljanje je jako bitno i važno je da budemo potpuno spremni i uvežbani.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video