Williams F1 izgleda kao novi tim

U poređenju sa Ferarri-em, Willams F1 izgleda kao „potpuno novi tim“ nakon promena koje su uveli, zaključio je Felipe Massa i dodao da ipak treba da se poradi na organizaciji i da se neke stvari u timu kristalizuju.

Massa se ove godine pridružio Williams-u nakon osam godina provedenih u Ferarri-u.

Iako je Williams ove godine nadmašio Ferarri, Massa priznaje da je njegov stari poslodavac u nekim oblastima i dalje bio bolji.

„Po mom mišljenju, najveća razlika, u negativnom smislu, je ta što je Williams-ova organizacija manje komplentna. Ni u Ferarri-u nije bila potpuno komplenta, ali je možda organizovanije kao veći tim. Williams se ponaša kao novi tim u Formuli, mnogo novih ljudi je došlo i radili su dosta stvari tokom godine koje nisu radili prethodnih sezona i to utie na njihov mentalitet. To je nešto u čemu Williams i dalje zaostaje, ne samo za Ferarri-em, nego i za ostalim većim timovima.“

Sa tehničke strane, Massa ne sumnja u Williams-ove mogućnosti i nagoveštava da je Groove squad odradio mnogo bolji posao što se tiče aerodinamike u odnosu na Ferarri.

„Mislim da je sjajno što se Williams tako dobro pokazao u vazdušnom tunelu. Bolid je najviše unapređen u toku same sezone i mislim da je stopa unapređenja bila viša nego kod bilo kog drugog tima. Mislim da je urađen fantastičan posao preko vazdušnog tunela, šasije, tehničkog dela, do samog podešavanja, a to je nešto što Ferarri-u već godinama fali. I dalje treba da poradimo na organizaciji, ali to je nešto što se ne može rešiti za jedan dan,“ zaključio je Massa.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video