William Dunlop na CD Racing Yamahi

William Dunlop nastupaće za CD Racing u 2015. sezoni road racinga. Do dogovora je došlo nakon što je njegov Tyco BMW tim počeo da koristi motocikle nemačkog proizvođača, ostavljajući ga bez 600cc mašine.

R6 mašinu pripremiće Yamahin trkački inženjering master Marcus Eschenbacher, čovek koji je odgovoran za razvoj nove R1 za Yamaha Europe u saradnji sa timovima poput Milwaukee Yamaha, za koji će voziti Dunlopov brat Michael.

Dunlop je takođe potvrdio da tim planira da se takmiči na sto više trka može, što verovatno znači njegovo pojavljivanje na događajima poput Armoy i Skerries.

„Marcus će raditi na motori, i biti ponovo povezan sa Chrisom i Ivan Curranom je odličan ‘set-up’ za mene. Neće mi trebati mnogo vremena na stazi da bih bio brz jer veoma dobro poznajem motocikl i to je jedan od glavnih razloga zašto sam pristao da ponovo vozim R6, jer to znači da mogu otići na TT i sve fokusirati na Tyco BMW u višim klasama tokom nedelje za treniranje.“

Njegov Tyco BMW kolega Guy Martin objavio je ranije tokom ove nedelje da je postigao dogovor sa 2014 TT pobednicima, Smiths timom za koji će u supersport klasi voziti Triumph.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video