Wilairot najbrži na domaćem terenu

Ratthapark Wilairot  je pred domaćom publikom, u 17. krugova dugoj napetoj trci uspeo da prođe kroz cilj prvi, dok se iza njega odigravala prava borba između Kenana Sofuoglua i PJ Jacobsena, koja se okončala foto-finišom u kome je Sofuoglu za nijansu bio ispred i na taj način osvojio drugu poziciju.

Sa starta je Kenan Sofuoglu krenuo prvi i gotovo sigurno jurišao ka svojoj prvoj pobedi, nakon greške koju je napravio na prvoj trci sezone. Međutim, u petom krugu Turčinu se približila grupa od četiri vozača koju čine trenutno vodeći u šampionatu Jules Cluzel, Kyle Smith, PJ Jacobsen i lokalni heroj Ratthapark Wilairot i tu kreće zabava.

Lorenzo Zanetti na MV Agusti sleteo je sa staze u petoj krivini osmog kruga, a samo krug kansije van staze mu se pridružio i osvajač podijuma iz Australije Kyle Smith. Cluzel koji je vodio tokom većine trke takođe se našao van staze, omogućivši tako Wilairotu da osvoji prvu pobedu pred domaćom publikom.

Francuz Lucas Mahlas vodio je pomalo usamljenu trku, koju je završio na četvrtoj poziciji, dok je drugi, mlađi, vozač iz porodice Wilairot, Ratthapong trku na domaćem terenu završio kao petoplasirani.

Martin Cardenas je završivši na osmoj poziciji, ušao u istoriju kao jedini Kolumbijski vozač koji je ikada zabeležio poen u seriji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video