Auto trke Formula 1

Wehrlein potencijalni vozač Manora

Motorsports: FIA Formula One World Championship 2014, Grand Prix of Abu Dhabi, Pascal Wehrlein (GER, Mercedes AMG Petronas F1 Team), *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: HOCH ZWEI +++

Pre nekoliko dana, Mercedes je objavio da će dati svoje agregate Manoru sledeće sezone. Time će najmanji tim Formule 1 umesto starih Ferrarijevih motora, dobiti Mercedesove V6 hibride. Manor još uvek nije objavio informaciju ko će voziti za njih sledeće godine, ali trenutno imaju trojicu vozača, Willa Stevensa u jednom bolidu, dok Alexander Rossi i Roberto Merhi dele drugi.

Mercedes je zainteresovan da njihov test vozač, Pascal Wehrlein, vozi upravo za Manor. On trenutno ima 37 poena prednosti u DTM šampionatu, a ove godine išao je na testove u Mercedes i Force Indiu. Wolff je izjavio da postoji mogućnost da se Wehrlein nađe u Manoru sledeće godine, ali da najpre mora da obezbedi titulu u DTM-u.

“ Ovo je pomalo nezgodna situacija, ali još uvek nismo doneli odluku šta ćemo uraditi po pitanju mladog vozača. DTM je prioritet. Ne želim da se to promeni i da Pascal ne bude maksimalno fokusiran na to. Bio je na testiranju kod nas, pokazao se odlično. Ipak, želim da vidim šta će se dešavati sa DTM šampionatom. Mnogo toga mora da se reši da bi on vozio za Manor. Surova realnost je da je ovom timu potrebna finansijska pomoć i povećanje budžeta. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video