Wehrlein dobija tri dana testiranja u Force Indiji

Mercedesov rezervni vozač će dobiti šansu da tri dana testira bolid Force Indije u Barseloni. Ovaj dvadesetogodišnjak, od prošle godine rezervni vozač Mecedes Petronas tima, će na dva test dana voziti bolid Force Indije iz 2014 godine VJM07. Testiranje se odvija na stazi Catalunya. Wehrlein će biti za volan u četvrtak i subotu. Serhio Perez će voziti u petak dok će Niko Hulkenberg voziti u nedelju.

Force India, koja koristi Mercedesove agregate, će ove sezone dati šansu mladom vozaču na jednom od dva testiranja u toku sezone. „Pascal je bio impresivan na testiranu u Abu Dhabiju prošle sezone i siguran sam da će biti od velike koristi Force Indiji,“ izjavio je šef Mercedesa Toto Wolff. „Ovo je takođe odlična šansa za njega da stekne još iskustva,“ dodao je Toto.

Wehrlein se prošle godine takmičio u DTM šampionatu i tu je zabeležio jednu pobedu i osam puta je završio u bodovima. Takođe ima pređeno na desetine hiljada kilometara u Mercedesovom F1 simulatoru.

„Kao mladom vozaču, mnogo mi znači svako vreme provedeno u bolidu,“ izjavio je Wehrelin. „Ali naravno da želim da budem konkurentan koliko god je to u mojim rukama.“

 

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video