Auto trke Rally

Neuville teži da završi sezonu na visokoj poziciji

Hyundai dolazi u Vels u borbi sa Citroenom i Fordom za drugo mesto u WRC šampionatu za proizvođače.

Thierry Neuville kaže da se nada dobrom rezultatu na Vels reliju GB kako bi za Hyundai osigurao pozitivan rezultat na kraju WRC-a u svom povratničkom nastupu.

Korejski proizvođač vratio se u WRC takmičenje u 2014 sa i20 hečbekom – 11 godina posle poslednjeg relija i ubrzo se nametnuo kao konkurentski tim sa Neuville, Dani Sordo i Juho Hanninen na mestima vozača.

Jedini reli u 2014 godini na kome nije pobedio VW bio je Rallye Deutschland kada je Hyundai krenuo u finalnu rundu sa Neuville sa samo jednim bodom prednosti u odnosu na top 5, dok je tim imao 12 bodova zaostatka u odnosu na drugoplasiranog u šampionatu proizvođača.

Imajući ovo na umu Neuville je željan da završi povratničku sezonu za Hyundai na visokom mestu u šumama Velsa.

„Osećaj je izvanredan za Nicolasa i mene u Velsu jer mi smo tamo bili kao krunisani vicešampioni prošle godine. Za ovu godinu daćemo sve od sebe da završimo reli bez ikakvih problema ali takođe ćemo se truditi da držimo dobar ritam i postavimo dobra vremena sa našim Hyundai i20 WRC atomobilima.“

„Vels Rally GB svakako nije lak; podloga se menja konstantno i jako je važno da dobro izvidimo i napravimo dobar radar. Ponekad je vlažno i točkovi dosta dobro prijanjaju što reli moze odmah napraviti blatnjavim i klizavim. Takođe možemo imati i led u ovo doba godine i ovo je veliki izazov“.

 

Video