Vyrus donosi promene u Moto2

Legendarni italijanski proizvođač motocikala Vyrus spreman je da se oproba u trkama, čineći svoj debi u novom Evropskom CEV Moto2 šampionatu sa britanskim tinejdžerom Bradley Rayom za upravljačem njihovog revolucionarnog motocikla.

Firma je zadržala neobičan prednji kraj njihove mašine koju pokreće Hondin agregat i takmičiće se u novom Evropskom šampionatu koji je iznikao iz Španske serije.

Ray ima iskustva na španskim stazama, završio je kao jedanaesti u njihovoj domaćoj Moto3 seriji u 2014. godini, sedamnaestogodišnjak je takođe zauzeo treće mesto u British Motostar seriji kao i odličnu četvrtu poziciju u Red Bull Rookies seriji podržanoj od strane MotoGP-a.

Ray, koji je već vozio mašinu na Ricardo Tormo stazi u Valensiji, izjavio je nakon što je ugovor objavljen: „Ovo je zaista uzbudljiv projekat i jedva čekam da se trkam i pomognem u razvoju Vyrusa sa timom i sponzorima u predstojećoj sezoni na njihovom Moto2 motociklu. Ovo je velika prilika za mene i želeo bih da kežem ogromno hvala svima koji su učestvovali u formiranju ovog projekta.“

001

002

003
Foto: MCN.com

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video