VW trojac spreman za utrku u Portugalu!

„Fafe“, navijači i favoriti – Volkswagen spreman za uzbudljivu utrku u Portugalu.

U prvoj utrci na šljunku u Europi aktualni šampion Sebastian Ogier ima priliku po peti put ostvariti pobjedu što je do sada uspjelo legendarnom Fincu Markku Alenu. Volkswagen tim se raduje utrci na kojoj ima dobre uspomene jer su Ogier, Latvala i Mikkelsen neporaženi od 2013.

Prošle godine zauzeli su prve tri pozicije te su jedini koji su osvojili maksimalni broj bodova – 122. Atmosferi će pridonijeti stotine hiljada navijača koji utrku pretvore u festival, pogotovo na zloglasnom skoku „Fafe“.

„Ne postiže se svaki dan maksimalni broj bodova u WRC-u“ izjavio je direktor Volkswagen Motorsporta Jost Capito te dodao: „Siguran sam da će utrka u Portugalu biti jako uzbudljiva, a hiljade navijača koji nas podupiru to i zaslužuju“.

Tvrde uske makadamske ceste predstavljat će pravi izazov za sve timove. Ako je suha staza prednost će imati vozači koji krenu kasnije, a kiša bi pogodovala vozačima koji kreću prvi. Kako god bilo VW je osiguran jer će Ogier/Ingrassia startati prvi, Mikkelsen/Jaeger četvrti, a prošlogodišnji pobjednik Latvala/Anttila šesti.

Sebastian Ogier osjeća se jako samouvjereno pred utrku.

„Osjećam se jako spreman, Portugal je uvijek posebna utrka za mene. Tu sam ostvario svoju prvu WRC pobjedu i to je bila prekretnica u mojoj karijeri. U Portugalu sam imao više uspjeha nego bilo gdje drugo, a ako pobjedim imam priliku izravnati se sa velikim Markku Alenom koji je ovdje slavio pet puta, iako neću o tome razmišljati za vrijeme utrke. Dodatna motivacija bit će navijači i popularni „Fafe“ skok“, zaključio je aktualni prvak.

 

Video