Vugrinecu sedam poena u Silverstonu

Nakon osvojena tri poena u subotnjoj trci, Martin Vugrinec je na drugoj trci u Silverstonu napravio najbolji rezultat sezone, osvojivši 12. mesto i nova četiri poena u šampionatu.

Vozači Red Bull MotoGP Rookies Cup-a trku su vozili po izrazito nepovoljnim uslovima, na stazi punoj vode. Vozivši pametno Vugrinec je došao do 12. mesta u trci izgubivši poziciju 11 od trenutno drugoplasiranog u šampionatu, Fabia di Giannantonia za samo 0,058 sekundi.

Martin je u desetom krugu trke vozio vreme 2.44.751 što je ujedno i četvrto najbrže vreme u trci. Zanimljivo je da je ovo vreme brže od onog koje je vozio Bo Bendsneyder, trenutno vodeći u šampionatu.

Naredna trka ovog prestižnog takmičenja za mlade talente vozi se u Misanu 11. i 12. septembra, dok je poslednja trka sezone zakazana za 26. i 27. septembar u Španiji, na stazi Aragon.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video