Kružne trke Moto trke

Vršac ugostio najbolje motocikliste

U Vršcu je proteklog vikenda vožena četvrta po redu trka koja se boduje za Šampionat Srbije u kategorijama Roadracing i Moto Klasik. Po prilično nestabilnim vremenskim uslovima, na subotnje treninge izašlo je oko 70 takmičara.

Nakon otvaranja trke, koje je usledilo tačno u podne, na stazu su izašli takmičari klase 600 SBKS. Na startu se našlo deset takmičara, među kojima je najbolji na subotnjim treninzima bio petnaestogodišnji Martin Vugrinec, koji je sa svojim Suzukijem ostvario vreme -1.04,554. Sa drugog mesta je startovao Dalibor Miletić koji je za Martinom zaostajao 0.819 sekundi, dok je treću poziciju na startu zauzeo Stevan Petrović s vremenom 1.05,669 . Pogledajte i rezultate ostalih takmičara u klasi 600 SBKS.

DSC_0396.jpg

U nedelju je, nakon što je sudija dao znak za start, na čelo kolone izbio Dalibor Miletić, a za njim su išli Martin Vugrinec, Stevan Petrović i Bojan Nikolić. Nakon nekoliko krugova, Miletić i Vugrinec su uspeli da naprave minimalnu razliku ispred Stevana Petrovića i Bojana Nikolića. Kako je trka tekla, Nikolić je gubio pozicije i trku na kraju završio na petom mestu. Vugrinec je do poslednjeg kruga pratio Miletića, kada je na kraju pravca odlučio da ga obiđe. Sve do poslednje krivine, poslednjeg kruga Vugrinec se nalazio na prvom mestu, a onda je usled sportskog kontakta došlo do pada. Dalibor Miletić je trku završio na prvom mestu, sa prednošću od 6 sekundi ispred Stevana Petrovića i Veljka Kesića. Pogledajte kompletne rezultate trke 600 SBKS.

DSC_0430.jpg

Drugu trku dana vozili su takmičari klase 1000 SBKS. Na subotnjem treningu je prvo vreme ostvario Branislav Jovanović – 1.05,140. Draženko Tintor zauzeo je drugo startno mesto (+1,402 ), dok se na trećoj startnoj poziciji našao Milovan Bugarčić (+2,047), prvi takmičar iz Crne Gore u novijoj istoriji kružnih moto trka na ovim prostorima.  Kompletni rezultati treninga klase 1000SBKS možete preuzeti ovde.

DSC_0459.jpg

U nedelju tokom kruga za zagrevanje, u prvom krugu je pao takmičar iz Crne Gore Milovan Bugarčić, a zatim se na startu ugasio motor Draženka Tintora, koji je zbog toga morao da startuje sa začelja kolone. Branislav Jovanović je sigurnom vožnjom na svom BMW-u stigao do pobede sa prednošću od gotovo 16 sekundi ispred Milana Lovrića koji je odličnom vožnjom trku završio na drugoj poziciji. Draženko Tintor se tokom cele trke probijao i do kraja završio na trćoj poziciji. Kompletni rezultati trke 1000 SBKS su vam takođe dostupni.

DSC_0488.jpg

Treća trka dana vožena je u klasi 125SP. Iako je reč o klasi s kojom se počinje i od koje se očekuje da će „proizvesti“ buduće šampione, na startu se našlo samo četiri takmičara, što pomalo obeshrabruje. Prvo vreme na subotnjem treningu zauzeo je Martin Vugrinec (1.15,820) ispred Nikole Kišprdilova (1.20,851), Nikole Gajića (1.21,659) i Dragana Miškovića (1.21,858).

Martin je na samom startu trke izbio na čelo i trku završio s prednošću od 37 sekundi ispred Nikole Gajića, koji je čak 67 sekundi bio brži od Kišprdilova. Dragan Mišković se sa zaostatkom od dva kruga našao na četvrtoj poziciji.

DSC_0521.jpg

Klase 600 SS i 1000 SS su, kao po neslavnoj navici, zbog malog broja takmičara trku i treninge vozili zajedno. Zanimljivo je da je Nenad Stojanović zauzeo generalno prvo vreme na subotnjem treningu (1.04,410) ispred Miloša Milovanovića(1.04.632) i gosta iz Bugarske Alexandera Leneva (1.05,739). Igor Arsić, trenutno vodeći u šampionatu, se našao na četvrtom startnom mestu, kao drugoplasirani u klasi 600 SS (1.05,931). Kalin Kulev je zauzeo peto startno mesto odnosno treće vreme u klasi 600 SS (1.06,263) dok se na šestom startnom mestu sa trećim vremenom u klasi 1000 SS našao Dejan Radulović (1.06,442). Preuzmite kompletne, pojednostavljene, rezultate treninga klasa 600 SuperSport i 1000 SuperStock.

DSC_0563.jpg

Nakon prvog kruga kroz cilj je prvi prošao Nenad Stojanović, ispred Igora Arsića, Dragoslava Perišića Kuleta, Alexander Leneva i Miloša Milovanovića. Arsić i Stojanović nastavljaju da voze na prve dve pozicije, dok iza njihovih leđa Miloš Milovanović uspeva da obiđe Leneva i time dolazi na drugu poziciju klase 1000 SS, odmah iza Kuleta Perišića. Nekoliko krugova kasnije, snaga motora klase 1000 SS dolazi do izražaja i Miloš Milovanović izbija na čelo kolone, gde se zadržava do kraja trke. Nenad Stojanović završava trku na drugom mestu, ispred Balše Zorića, koji se našao na drugom mestu nakon pada Dragoslava Perišića u 15. krugu, koji je do kraja trke motor progurao kroz cilj. Četvrti je kroz cilj prošao Alexander Lenev iz Bugarske. Pravu senzaciju na kraju trke priredili su nam Igor Arsić i Kalin Kulev koji su kroz cilj prošli zajedno. Foto finišem je utvrđeno da je Arsić završio kao drugi, svega 0,005 sekundi ispred Kuleva. Trku je obeležio pad Gorana Stojanovića Mrsija, vodećeg u šampionatu u klasi 1000 SS.

DSC_0589.jpg

I za kraj da pojednostavimo, u klasi 1000 SS pobedio je Miloš Milovanović, ispred Balše Zorića i Alexander Leneva. U klasi 600 SS pobedio je Nenad Stojanović Cvrle, ispred Igora Arsića i Kalina Kuleva. Preuzmite kompletne rezultate trka klase 600 SuperSport i 1000 SuperStock.

DSC_0638.jpg

DSC_0649.jpg

Poslednja trka šampionata Srbije zakazana je za 14.09.2014. na stazi Ponikve kraj Užica, kada će se odlučivati šampioni u svim klasama.

Pogledajte kompletnu galeriju sa trke u Vršcu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video