Vrelo na Beogradskom asfaltu

Danas su na Beogradskom Ušću vožene kvalifikacije u pet klasa. Svaka klasa vozila je po dva treninga, a prvi su na stazu izlašli predstavnici CEZa. Zahvaljujući profesionalnoj ekipi Timing Solution Macedonia, sva vremena objavljivana su tokom dana na sajtu i možete ih pogledati u sekciji „Rezultati“.

U okviru CEZa sve klase su spojene u jednu trku, a najbrži je bio Miloš Asanović u Radicalu, koji je i oborio rekord kruga na Ušću. Drugo vreme u ukupnom poretku ima Nežić Valter, dok je treći Dejan Tatić. Pozicije četiri i pet pripale su Branimiru Simiću i Goranu Dojčinovu.

Sledeći su na stazu izašli takmičari klase 2000 SP i N, a najbrži među njima bio je Darko Božilović. Božilović je najbrži krug provezo s vremenom 1:02.418 što je bilo više od sekunde bolje nego vreme koje je postavio u prvom treningu. Drugo vreme u klasi zauzeo je Dragan Stojković Verba u Alfi, a treći je bio Mirko Milovanović. Sa četrvrte pozicije startovaće Dejan Čolović, dok je peto startno mesto rezervisano za mladog Aleksu Radojkovića.

Klasu 1400 obeležio je Cvetić Vitomir Susi koji je vreme od 1:08,871 postavio na prvom kvalifikacionom treningu, i na drugi nije ni izlazio. Radenković Vuk bio je najbrži na drugom treningu, ali je njegovo vreme od 1:09,620 bilo dovoljno za drugo startno mesto. Branko Ćopić bio je svega 0,080 sekundi sporiji od Vuka i sutra će krenuti sa treće startne pozicije. Dejan Rašević kreće sa četvrte startne pozicije, a Vojinović Radmilo sa pozicije broj pet.

U klasi Hibrid smo videli lepe vožnje, a najbrži je bio Marko Pavlović Pavlika sa vremenom 1:14,060, što je bilo 0,120 sekundi brže od Nastasijević Dušana koji kreće sa druge startne pozicije. Davidovski Viktor nije uspeo da smanji vreme s prvog treninga i sutra startuje kao trećeplasirani. Predrag Lambaša, trećeplasirani sa drugog treninga, plasirao se na četvrto startno mesto sa zaostatkom od 0,118 sekundi za Davidovskim. Aleksandar Pantelić krenuće sutra sa pete pozicije.

Prvi trkački dan na Ušću su zatvorili takmičari klase Mali N, a ubedljivo najbrži je bio Petar Jovanović. Petar je postavio vreme 1:17,201, što je bilo 0,830 sekundi brže od Branislava Cvetića koji će sutra krenuti sa druge startne pozicije. Treću startnu poziciju zauzeo je Nikola Jovanović sa zaostatkom 0,152 sekunde za Cvetićem. Pavličević Luka i Ristić Đorđe ostvarili su vremena koja se razlikuju za svega 0,016 sekundi i sutra startuju sa pozicija četiri i pet.

Start prve trke zakazan je za 12 časova, a ulaznice je moguće kupiti na licu mesta po ceni od 300 dinara.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video