Vredni poeni za Miljkovića u Italiji

Ovog vikenda je Tempo racing team, zahvaljujući Ravenolu,učestvovao na trci u gradu Askoliju, u Italiji. Subota je bila rezervisana za dva treninga, a nedelja za dve trke.

Na stazi dugačkoj 5,031 km bilo je prijavljeno 225 takmičara. Ovo je inače domaći teren Italijana Antonina Migliuoloa koji je vozio sa Miljkovićem u klasi i s kojim vodi ljutu borbu od samog početka ovogodišnjeg takmičenja.

Subotnje treninge Nikola je, kao i obično, odvozao maksimalno pametno, pogotovo jer mu je to bio prvi put da vozi ovu stazu, tako da je završio na trećoj poziciji. U nedelju je svoje vreme spustio za čak 10 sekundi, ali nedovoljno da pobedi domaćina.

Na ovoj trci Miljković uzima 18 bodova, a kako se na pola sezone odbacuje najslabiji rezultat od šest trka, Miljković deli prvu poziciju u generalnom plasmanu sa Švajgerom koji je na ovoj trci pobedio u grupi A.

Na polusezoni, malom Miljkoviću se pored stalne ekipe sponzora: Ravenol Srbija, Selp turbo servis, Auto centar Tadić, Sugar and Spice i 4turbo.pl pridružio i čuveni Zlatiborac.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video