Vozači zadovoljni novim Ducatijem

Ducati GP15 debitovao je danas na stazi u Sepangu i za vozače Andreu Doviziosa i Andreu Iannonea efekti su bili jasni od samog početka jer motocikl nudi značajno poboljšanje pri skretanju i stabilnosti u krivinama.

„Veoma sam zadovoljan jer smo rešili probleme oko skretanja,“ – rekao je Dovizioso. „Bilja je to ključna tačka u protekle dve godine. Sada sa novim motociklom osećam se mnogo bolje. Danas nismo bili mnogo brzi jer je motocikl potpuno nov i nismo izvezli mnogo krugova. Onda je tokom pondeva padala kiša. Ali ključno pitanje je bilo skretanje i ja sam zadovoljan.“

Iannone zbog svog MotoGP iskustva samo na Ducati mašinama ima ograničen obim za upoređivanje novog motocikla sa drugim MotoGP motociklima ali je on ipak priznao da je novi motocikl mnogo poboljšan.

„Nisam probao Hondu ili Yamahu, jedino Ducati,“ – rekao je Ianonne. „Za mene ovaj motocikl je dosta poboljšan u agilnosti. Zaista sam zadovoljan. Sigurno nismo bili 100% konkurentni jer je motocikl nov i nismo forsirali. Pokušao sam da upoznam motocikl i neka podešavanja.“

3 2 1 5

 

 

Foto: ducati.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video