Vozači su bili pozvani ili nisu? Ciabatt rešava misteriju iz Silverstona

Prema zvaničnim informacijama, vozači su odlučili da ne žele da nastupaju na trci u Silverstonu, jer uslovi na stazi nisu odgovarajući. Međutim, nakon zvaničnih izjava, neki vozači su se javili i izneli činjenice da nisu pozvani na sastanak. Šta se dogodilo, objašnjava Paolo Ciabatti.

„Održan je sastanak sa vozačima!“ – izjavio je Loriss Capirossi. Pretpostavio je da ih je Komisija za bezbednost pozvala, kao što to obično biva. Međutim, neki od vozača nisu došli. Posebno se naglašava izostanak Andree Dovizioso, koji obično ne propušta ove sastanke. Vozači koji smatraju da nisu pozvani, trebalo bi da provere sa menadžerima timova da li je poziv upućen.

Sportski direktor Ducatija, Paolo Ciabatti, objasnio je šta se ovom prilikom dogodilo.

Žao mi je zbog kontroverzi sa Capirossijem, ali mislim da je sve jasno. Nismo pozvani ni na kakav sastanak. Neki vozači, čini mi se Pedrosa i Espargaro, odlučili su da odu u kamion u kome zaseda IRTA, a potom su pozvali druge vozače. Lorenza je na sastanak pozvao menadžer, koji je ujedno i Espargarov menadžer. Marquez je objasnio da se pridružio drugim vozačima koji su se uputili IRTA-i i da su sastanak samostalno organizovali. U datoj situaciji najbolje bi bilo da je sazvan hitan sastanak i da su menadžeri obavestili svoje vozače. No, stvar se otela kontroli.“

Na ovu temu se oglasio i Capirossi koji je izneo izvinjenje – „Bio sam da pregledam stazu, kada su me pozvali da dođem u IRTA-u, ali nisam znao da li su vozači pozvani ili ne. Razgovarali su međusobno i završili sastanak. Greška je što nismo mogli da ih čujemo sve i zajedno donesemo odluku. Oni su se usaglasili i doneli odluku, ali je IRTA ta koja je trebala da obavesti sve vozače.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video