Auto trke Moto trke

Vozači poručuju: „NE DAMO ZALUŽANE!!!“

Proteklih dana podigla se ogromna prašina među auto i moto takmičarima, kao i svim ljubiteljima auto i moto sporta u okruženju. Naime, kako saznajemo iz još uvek nama nedovoljno potvrđenih izvora staza u Banja Luci mogla bi da izgubi ono što je imala proteklih decenija. Legendarni Zalužani mogli bi da prestanu da ugošćavaju automobilste i motoriste u okviru svojih šampionata.

Sporna situacija je put koji ide preko same staze Zalužani, negde oko startnog pravca i vodi u naselje Jablan. Kako saznajemo, srušena je ograda kod restorana Jezero, put je prešao i preko privatnog zemljišta bez ikakve saglasnosti, a zanimljivo je da ni vojska, ali ni čelnici auto i moto kompleksa Zalužani nisu obavešteni o ovoj gradnji.

zalužani

zalužani1
zalužani4

zalužani5

zalužani2

Na društvenim mrežama mogu se videti nezadovoljni komentari takmičara i ljubitelja automobilizma i motociklizma, a svi oni zajedno poručuju: „NE DAMO ZALUŽANE“.

ne damo

Takođe, protest na stazi je zakazan za subotu 06. februar od 07:30 časova ujutru, pa se pozivaju svi ljubitelji dobre volje i dobrih trka da dođu u što većem broju i spreče da se možda ostane bez jedne od dve prave staze na prostorima EX-Yu.

Iskreno se nadamo da će se u veoma kratkom roku dođi do najboljeg rešenja i da ćemo i dalje posećivati Zalužane kao i prethodnih godina.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video