Auto trke Rally

Vozači Hyundaia će uživati u Francuskoj

Na narednoj WRC rundi u Francuskoj, Thierry Neuvilleu i Dani Sordou u fabričkom Hyundai WRC timu priključiće se i lokalna zvezda Bryan Bouffier.

Hyundai-ev vozač Thierry Neuville kaže da ga povratak na asfaltnu podlogu izuzetno raduje i da veruje da će se korejski proizvođač pokazati u najboljem mogućem svetlu.

Belgijski vozač Neuville, koji je zapažen kao jedini vozač koji je pobedio u 2014 WRC sezoni, a da nije bio za upravljačem Volkswagena, kaže da bi mu sitna jesenja kiša donela prednost u odnosu na konkurente.

„Imali smo odlične pripreme za francuski reli tokom testa u Vosgesu i učešćem na reliju Istočne Belgije prošle nedelje.“ rekao je, i dodaje – „Imali smo kišu tokom testova što je veoma bitno, jer najavljuju vlažan vikend u Francuskoj. Zapravo, ja se nadam kiši, jer u teškim vremenskim uslovima do izražaja dolazi vozač.“

„Tokom cele karijere sam dobar po kiši. Ne samo na svetskom prvenstvu, već i početkom karijere u Belgiji. Kao i svim učesnicima, i za mene reli u Francuskoj ima dušu, tako da ćemo voziti na granici sve vreme, ali verujem da smo spremni za izazov.“

Nakon prvog WRC nastupa u Nemačkoj, Bryan Bouffier se vraća u WRC i to u Hyundaiu i20, uveren da na domaćem terenu može biti konkurentan.

„Reli Nemačke je za nas bio veoma težak, tako da verzujemo u dobre rezultate na domaćoj trci. Ovo je za mene veoma bitna trka jer ću voziti pred sunarodnicima koji će navijati za mene.“ kaže Bouffier i dodaje – „Cilj nam je da završimo ovu trku. Nadamo se da ćemo kroz povratne informacije pomoći u razvoju Hyundaia i20 WRC.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video