Volkswagenu 1-2-3 u Nemačkoj

Pobedivši na sedam od osam brzinaca tokom petka, Sebastien Ogier izbio je na čelo WRC relija u Nemačkoj, ostavivši iza sebe Latvalu i Mikkelsena.

Ogier je pobedio na prva dva brzinca, ali je Jari-Matti Latvala uspeo da dobije treći brzinac i izbije na čelo sa desetim delom sekunde prednosti. Međutim, Francuz uspeva da dodatno podesi auto i dan završava 9,5 sekundi ispred klupskog kolege, osvojivši sve ostale brzince do kraja dana.

Mikkelsen je dan zapoceo bojažljivo, ali je uspeo da zadrži treću poziciju u odnosu na Meekea. Međutim Meeke tokom SS6 izleće sa staze i njegov Citroen biva oštećen, a njegov gubitak vremena raste na devet minuta.

Hyundaiev dvojac Dani Sordo i Thierry Neuville smenjivao se na poziciji četiri, ali Sordo koji je osvojio treće mesto na SS8 uspeva da je zadrži.

Fordove vozače pratili su problemi, ali je Elfyn Evans uspeo da se domogne šeste pozicije, ispred Ott Tanaka. Hayden Paddon je završio dan na poziciji osam, ispred Mads Østberga i Stéphane Lefebvre kome je ovo WRC debi u Citroenu DS3.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video