Volite li tango? MotoGP vozači će za vikend odigrati svoj

Argentina, zemlja planetarno popularnog plesa – tanga, ali i domaćin druge trke MotoGP šampionata. Nakon vrelog peska u Kataru pre tri nedelje, preselili smo se u ništa manje toplu Južnu Ameriku.

Prvi treninzi počinju već sutra, a kako su u pitanju neradni dani povodom Uskrsa u našoj zemlji, verujemo da nećete propustiti niti jedan momenat trkačkog vikenda.

Moto3 vozači izlaze na stazu u petak već od 14h po našem vremenu, uz direktan prenos na SK3. Na istom kanalu ostaćemo sve do 21:00 kada se završava prvi dan treninga. U subotu ne menjamo ni vreme ni mesto. Od 14h na SK3 kreću prvo slobodni treninzi, a zatim i kvalifikacije. Start trka u nedelju planiran je za 17:00 u Moto3 klasi, 18:20 za Moto2, dok će GP motori zabrujati Argentinom od 20:00 po našem vremenu.

U Kataru smo u Moto3 klasi videli Martina kako stiže do pobede ispred Caneta i Dalla Porta. Da li će Martin nastaviti pobednički niz ili ćemo videti neko novo iznenađenje i dodatno uzbuđenje u Moto3 kategoriji, baš kao što smo i navikli.

U Moto2 prva trka nam je donela mnogo uzbuđenja, a ostaće upamćena po dominaciji Italijana. Francesco Bagnaia stigao je do pobede, ispred sunarodnika Baldassarria i Španca Alexa Marqueza.

MotoGP doneo nam je nerealno mnogo uzbuđenja. Zarco je još jednom pokušao da nas iznenadi, ali nažalost bezuspešno. Andrea Dovizioso nastavio je tamo gde je stao prošle godine i ponovo počeo da niže pobede, ostavivši iza sebe Marqueza i Rossija koji se i pored 39 godina života, odlično borio sa znatno mlađim kolegama.

Na ovoj stazi prošle godine smo videli Mavericka Vinalesa kako stiže do svoje prve GP pobede, ispred Rossija i Crutchlowa. Postavlja se pitanje da li će Yamaha i ove godine dominirati u Argentini, na koji će odgovor dobiti u nedelju, petnaestak minuta pre 21:00.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video