Vinalesa najviše muči elektronika

Maverick Vinales nastavlja da se prilagođava MotoGP-u na Jerez testu uz mnogo posla preuzetog u cilju poboljšanja elektronike Suzuki GSX-RR-a. Vinales, bivši Moto3 šampion, izgleda sve više i više sigurniji na većoj mašini i sada izgleda spremno da napravi veliki korak napred. Pred Le Mans na kome je on osvojio svoju prvu Grand Prix pobedu 2012. godine, Španac deluje sve jači i jači.

„Testirali smo mnogo stvari oko elektronike, u pokušaju da ih poboljšamo i pokušamo da prilagodimo moj stil za više trakcije. Mnogo smo napredovali i bilo je zaista pozitivno. Radili smo na istoj temperaturi kao na trci i napredovali skoro jednu sekundu. Takođe smo testirali i drugačije zadnje viljuške i konačno smo dobili neke pozitivne stvari ali neke i ne. Za Le Mans pokušaćemo da zadržimo sve pozitivne stvari. Najveći korak bio je u trenutku kočenja, koji je sada mnogo kasnije i stabilnije. Takođe, na tvrdim gumama smo dosta napredovali. Za Le Mans nastavićemo da radimo sa elektronikom i pokušati da dobijemo bolji set-up,“ rekao je Vinales.

Na pitanje o svojim nadama za Le Mans, Vinales je bio mnogo pozitivniji od svog timskog kolege Aleixa Espargara koji je rekao da će francuska staza biti prilično teška za njega zbog njegovog stila vožnje.

„Dosta smo popravili kočenje tako da smo veoma srećni i pozitivni za Le Mans jer tamo postoji mnogo jakih kočenja. Takođe smo prilično dobri u sporim krivinama, moramo samo biti bolji u brzim. Tako da mislim da će Le Mans biti dobra staza za nas.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video