Vinales – Testirali smo baš mnogo stvari

Maverick Vinales je proveo dva dana u Sepangu gde je tokom privatnog Suzukijevog testiranja isprobao mnoga poboljšanja, a kao glavno se navodi dugo očekivani „seamless“ menjač.

Maverickov kolega Aleix Espargaro propustio je testiranje zbog problema sa leđima koje je zadobio tokom motokros treninga prošle nedelje. Međutim Vinales nije bio sam, na stazi su se našli Takuya Tsuda i Nobuatsu Aoki, Suzukijevi test vozači. Njih trojica su napravili veliki broj krugova testirajući Michelin pneumatike i novu ECU jedinicu.

Za vozače je ovo bio ozbiljan trening, napravili su više stotina krugova, a svi se slažu kako je unapređena verzija prošlogodišnjeg GSX-RRa mnogo bolja. Vinales nije krio oduševljenje povodom novog menjača, koji će ih znatno približiti Hondi i Yamahi.

„Iza nas je dva dana veoma intenzivnog testiranja. Testirali smo baš mnogo stvari i srećan sam što sam mogao da probam elektroniku za 2016. godinu. Prvi kontakt je bio pozitivan i na mene je ostavio utisak da ovaj motor ima puno potencijala. Ali svakako imamo puno stvari koje je potrebno unaprediti. Tim nastavlja da radi u Japanu, a ja mogu da napravim kratku pauzu pre nego što se vratimo na stazu u februaru.“ kaže Vinales.

Davide Brivio, tim menadžer je izjavio da su pored elemenata koje su vozači pomenuli, testirali i podešavanja na šasiji kako bi uporedili rezultate sa ranijim testovima. Takođe je napomenuo kako su krenuli sa prilagođavanjem novom softveru, na kome će biti puno posla, ali je početak bio veoma dobar. Brivio je najavio da će se u Suzukiju potruditi da za prvi zvanični test u februaru sve bude spremno.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video