Moto trke MotoGP

Vinales pobednik u Kataru

Nakon dva odlaganja starta, oko 20:30 startovala je MotoGP trka koja je donela mnogo uzbuđenja. Na kraju, pobednik je Španac Maverick Vinales.

Johan Zarco krenuo je najbolje, vodio je ali i ubrzo pao. Andrea Iannone je takođe vodio lepu borbu sa Marcom Marquezom za drugo mesto, ali ga je zadesila ista sudbina. Dva pada videli smo i od Cala Crutchlowa.

Maverick Vinales bio je zaglavljen na četvrtoj poziciji, da bi u poslednjoj trećini trke ubrzao i sustigao Doviziosoa. U poslednjih nekoliko krugova gledali smo borbu između Doviziosoa i Vinalesa iz koje je kao pobednik izašao Vinales.

Dovizioso je kroz cilj prošao kao drugoplasirani, a Rossi koji je delovao kao da može da se uključi u borbu za pobedu, kroz cilj prolazi kao trećeplasirani, ispre Marqueza, Pedrose i Aleixa Espargara.

Scott Redding završio je trku na sedmoj poziciji, ispred Millera i Rinsa. Jonas Folger završio je svoju prvu MotoGP trku na desetoj poziciji, ispred Jorge Lorenza.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video