Viñales: „Novi set-up pokazao se efikasnim“

Maverick Viñales odlazi u Le Mans, na stazu koji voli, uveren da će rad koji je njegovog tim obavio na nedavnom testu povećati njegove šanse.  Viñales je trku u Španiji završio na jedanaestoj poziciji i uveren je da će napredovati nakon testa u Jerezu.

Viñales: „Za mene je odlazak u Le Mans dobra stvar, volim tu stazu i uveren sam da ću veoma brzo naći dobar osećaj. Staza je tesna sa sporim krivinama, što znači da morate kasno kočiti i biti što efikasniji kroz krivine da bi imali dobru izlaznu brzinu. Poboljšanja koja smo napravili na nedavnim testovima u Jerezu daju mi nadu, elektronika kao i novi ‘set-up’ pokazali su se efikasnim kako na vremenima kruga tako i na mom samopouzdanju u vožnji.“

 

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video