Moto trke MotoGP

Vinales najbrži u Kataru

Poslednji predsezonski test je završen i samo dve nedelje nas deli od početka MotoGP sezone. Osoba koja najviše plaši Rossija, Marqueza i Lorenza je Maverick Vinales, nazaustavljivi Španac.

Talentovani Vinales koji je posle odlične sezone na Suzukiju prešao u fabrički tim Yamahe postavio je vreme 1:54,330 i tako postao najbrži na poslednjem predsezonskom testiranju. Svega 0,071 sekundi sporiji od njega bio je Andrea Dovizioso na Ducatiju koji je predstavio svoje viđenje aerodrinamike, najčudnije do sada.

Dani Pedrosa imao je zaostatak od 0,139 sekundi za Vinalesom i tako postao najbrži Hondin vozač. Da se Lorenzo dobro snalazi govori nam četvrto vreme koje je postavio.

Alvaro Bautista najbolje je plasirani privatni vozač. On je na Ducatiju postavio vreme 0,384 sekundi sporije od prvoplasiranog Vinalesa.

Valentino Rossi postavio je šesto vreme, ispred Reddinga, Folgera, Crutchlowa i Zarca koji kompletiraju deset najbržih vozača.

foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video