Moto trke MotoGP

Vinales najbrži na prvom treningu

Španac Maverick Vinales, novajlija u Yamahi, postavio je na jučerašnjem, prvom slobodnom treningu, najbrže vreme. Vinales je u Kataru, od svog sunarodnika Marca Marqueza bio brži čak 0,596 sekundi.

Da se Honda odlično spremila za početak sezone govori i treće vreme Danija Pedrose, koji je bio 0,298 sekundi sporiji od klupskog kolege.

Veliko iznenađenje svakako je novajlija Jonas Folger koji je na jučerašnjem treningu bio četvrtoplasirani, ali uz ogroman zaostatak od 1,271 sekundi u odnosu na vodećeg Vinalesa.

Samo 0,020 sekundi sporiji od Folgera bio je Jorge Lorenzo, na najbolje plasiranom Ducatiju. Loris Baz nastavio je dobar niz sa testiranja i juče je zauzeo šestu poziciju, ispred Crutchlowa čija je Honda izdahnula na stazi, Zarca, Rossija i Aleixa Espargara na Apriliji.

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video