Viñales najbrži na kvalifikacijama

Moto3 svetski šampion Viñales, novajlija u srednjoj klasi, došao je do svog prvog podijuma u Moto2 sa impresivnih 1’54.073. Mladi španski vozač vodio je u FP3 ranije tokom dana i pokušaće da osvoji svoju drugu pobedu u 2014. godini.

Iza Viñalesa našao se Zarco (AirAsia Caterham Moto Racing) na drugom i Kallio (Marc VDS Racing Team) na trećem mestu.

Na četvrtoj poziciji naćiće se još jedan novajlija Franco Morbidelli (Italtrans Racing Team). Lider svetskog šampionata Tito Rabat (Marc VDS Racing Team) pao je tokom sedmog kruga, posle čega nije uspeo da postigne bolje vreme i zauzima petu poziciju na gridu isped Thomas Luthia (Interwetten Sitag).

Takaaki Nakagami (IDEMITSU Honda Team Asia), Dominique Aegerter (Technomag carXpert) i Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP) nalaze se u trećem startnom redu, dok čeonu poziciju četvrtog reda zauzima Marcel Schrotter (Tech 3).

Jordi Torres (Mapfre Aspar Moto2) gubi kontrolu nad prednjim krajem svog Sutera i pada tokom prvog dela kvalifikacija, Ratthapark Wilairot (Airasia Caterham) pada ali ostaje nepovređen.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video